09 de abril de 2019
09.04.2019
Diari de Girona

La pluja inclou episodis de pedra en municipis com Vilopriu o Tortellà

El Servei meteorològic té activat un avís per intensitat de pluja a les comarques gironines

09.04.2019 | 18:44
La pedra caiguda a Vilopriu

Els episodis de pluja que aquest dimarts han recorregut les comarques de Girona, especialment forts en alguns punts, han inclòs episodis de pedra a Vilopriu (Baix Empordà) o, a primera hora del matí, a Tortellà (Garrotxa).

A primera hora de la tarda, han descarregat ruixats a punts del Pirineu, del Prepirineu i del quadrant nord-est, que localment van ser d'intensitat moderada i van anar acompanyats de tempesta. De fet, aquesta zona, que bàsicament engloba Girona, a la tarda estava en situació de risc moderat, segons informava el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), amb un avís per intensitat de pluja. El registre de pluja més alt d'ahir a Girona, segons el Meteocat, era de 28,4 litres per metre quadrat a Cruïlles.

El fenomen s'ha produït a diferents llocs del país, pel que el Meteocat va recordar l'etiqueta amb què convida a publicar imatges que donin testimoni de pedregades a les xarxes socials, #meteocatpedra és una campanya participativa basada en un estudi sobre la pedra a partir de les dades, les imatges i els vídeos que s'obtenen de la participació ciutadana a través de les xarxes socials.Pedregada compartida a les xarxes socials d'aquesta tarda a la Pera.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook