La nova plataforma d'esquerres Sumem Banyoles va presentar ahir els 10 primers integrants de la candidatura per les eleccions municipals del mes de maig. La llista serà encapçalada per Non Casadevall, actual regidor a l'Ajuntament de Banyoles per la CUP, i també hi figuren Jana Soteras, Víctor Carreño, Albert Pascual, Núria Langa, Mani Conill, entre d'altres.

La nova formació ha realitzat un procés participatiu a través del seu web on la ciutadania podia aportar noms de veïns i veïnes perquè formessin part de la nova candidatura. Posteriorment, l'assemblea va escollir els actuals integrants de la candidatura buscant que fos el màxim d'àmplia, transparent i diversa possible. Sumem Banyoles és una plataforma ciutadana que ha rebut el suport de la CUP, d'Iniciativa per Catalunya i altres persones independents d'esquerres i vinculades a entitats locals de la ciutat, i que conflueixen amb les ganes de fer política d'una manera diferent.

Trobades temàtiques

En les darreres setmanes, la plataforma està configurant el programa electoral a través d'assemblees temàtiques per recollir propostes ciutadanes. A tall d'exemple, la primera trobada, amb el títol «Viva i educadora», va tenir lloc el 30 de març i es va centrar en temes educatius, de lleure i cultura. La segona trobada, «Sostenible i compromesa. Una economia al servei de les persones», es va realitzar diumenge passat amb l'objectiu de recollir idees sobre mobilitat, gestió de residus, treball, comerç i turisme. La darrera trobada es farà aquest dissabte a la plaça dels Til·lers amb el títol «Diversa, inclusiva, cohesionada i justa», i tractarà problemes d'habitatge, seguretat i convivència. Sumem Banyoles vol que la població tingui la capacitat última de decidir, directament i sense intermediaris, i que cap institució pugui usurpar el poder del poble.