10 de abril de 2019
10.04.2019
Diari de Girona

Girona, territori scúter

Girona és la província espanyola amb la taxa més alta de motorització d'aquests vehicles, juntament amb els ciclomotors

10.04.2019 | 16:47
Girona, territori scúter

Els vehicles de dues rodes a Espanya ja representen un 10,14% del parc mòbil, amb més de tres milions de vehicles operatius, gran part motocicletes i escúters, mentre que Girona és la província espanyola amb la taxa més alta de motorització d'aquests vehicles, juntament amb els ciclomotors, amb 10.471 unitats per cada 100.000 habitants.

Aquestes són les principals conclusions de l'informe 'Las dos ruedas en España' que ha publicat Estamos Seguros, de la Unió Espanyola d'Entitats Asseguradores i Reasseguradores (Unespa), en col·laboració amb l'Associació Nacional d'Empreses del Sector de Dues Rodes (Anesdor), elaborat a partir de les dades del 2017 de vehicles de dues rodes assegurats.

"La nostra impressió és que la taxa de vehicles no assegurats és força baixa. Estem mesurant tot el parc. La moto guanya elements dins del parc assegurador, cada vegada hi ha més motos circulant", ha explicat el responsable d'Anàlisi i Estudis d'Unespa, Miguel Ángel Vázquez, acompanyat del president d'Uceac, Vicente Cancio, i el secretari general d'Anesdor, José María Riaño.

En aquest sentit, ha assegurat que el parc rodant de vehicles de dues rodes està creixent amb les noves matriculacions, a diferència del que passa amb els cotxes: "La moto que es matricula se suma al parc i no retira una altra moto".

Segons l'informe, només el 12,8% dels vehicles de dues rodes estan assegurats amb una dona com a única conductora, mentre que aquells que són conduïts només per homes suposen el 86,4%, i la resta són vehicles amb dos conductors assegurats.

Territori

Barcelona és la província espanyola amb més vehicles de dues rodes assegurats, amb 457.051 unitats, seguida de Madrid (264.184) i València (180.682), i compta amb 185.958 escúters, més del doble que la província madrilenya, la segona amb més vehicles d'aquest tipus, i el barri amb més densitat de motos de tot Espanya: les Corts de Barcelona.

Les regions amb una taxa de motorització més alta per cada 100.000 habitants, després de Girona, són Granada, amb 10.288, Màlaga, amb 9.925, Cadis, amb 9.579, i les Illes Balears, amb 9.397.

Pel que fa a les motos amb més cilindrada, de més de 750 centímetres cúbics, la ciutat de Madrid és la que compta amb un volum més gran d'aquests vehicles (6,01%), mentre que en termes relatius, el podi està encapçalat per municipis de la perifèria madrilenya: Parla, Coslada i Fuenlabrada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook