Els episodis de pluja que ahir van recórrer les comarques de Girona, que van ser especialment forts en alguns llocs, van incloure episodis de pedra a Vilopriu, Bàscara o, a primera hora del matí, a Tortellà. També hi va haver una pedregada a la Pera.

A primera hora de la tarda, van descarregar ruixats a punts del Pirineu, Prepirineu i del quadrant nord-est, que localment van ser d'intensitat moderada i acompanyats de tempesta. De fet, aquesta zona, que bàsicament engloba Girona, ahir a la tarda estava en situació de risc moderat, segons informava el Servei Meteorològic de Catalunya, amb un avís per intensitat de pluja. El registre de pluja més alt d'ahir a Girona, segons el Meteocat, era de 28,4 litres per metre quadrat a Cruïlles.

El fenomen es va produir a diferents llocs del país, per la qual cosa el Meteocat va recordar l'etiqueta amb què convida a publicar imatges que donin testimoni de pedregades a les xarxes socials. #meteocatpedra és una campanya participativa basada en un estudi sobre la pedra a partir de les dades, les imatges i els vídeos que s'obtenen de la participació ciutadana a través de les xarxes socials.