La segona edició del festival de dansa Girona en moviment, organitzat per l'Associació Cultural David Rodríguez i la Fundació Oncolliga Girona a benefici dels malalts de càncer, se celebrarà del 4 al 7 de juliol i tindrà com a novetat la programació de dues funcions de la gala solidària Catalunya Dansa Contra el Càncer i l'estrena d'una producció pròpia que uneix la dansa contemporània amb les havaneres. El festival, que va néixer el setembre passat i va recaptar 10.000 euros, vol consolidar-se com a esdeveniment cultural i solidari a la ciutat, amb la col·laboració d'institucions i empreses patrocinadores.

El festival manté, com a espectacle principal, la gala solidària Catalunya dansa contra el càncer, protagonitzada per ballarins catalans i internacionals que triomfen professionalment en companyies d'arreu del món. Arran de l'èxit de públic de la primera edició, aquest any s'han programat dues funcions de la gala, una el dissabte 6 de juliol i l'altra l'endemà, diumenge 7.

La programació inclou també una producció creada expressament per al festival, amb la col·laboració del grup d'havaneres Port Bo i Open Mouvement Centre de Danse, de Suïssa. L'espectacle Mare vull ser pescador es representarà a l'Auditori de la Mercè el 4 de juliol i anirà precedit d'una conferència sobre la meditació com a dansa interior. Les entrades per a tots els espectacles ja estan a la venda al web www.gironaenmoviment.com.

Torna també el programa Ballem!, amb cursos de dansa clàssica i contemporània de diferents nivells, a càrrec dels ballarins que participen a les gales solidàries, i una jornada de benestar que inclourà classes de ioga, tai-txí i pilates; i com a novetat s'inclou un taller infantil per a nens de 6 a 10 anys que té com a objectiu fer-los descobrir els secrets i la màgia del ballet.

Les incripcions ja estan obertes al web del festival. Igual que en el cas dels espectacles, tot el que es recapti amb les inscripcions als cursos i tallers es destinarà íntegrament a la Fundació Oncolliga Girona. La dansa també estarà present al carrer, amb espectacles i tallers gratuïts per a tots els públics.

Com a novetat d'aquesta edició, s'ha creat la figura d'Escola Col·laboradora, amb l'objectiu d'involucrar-hi els centres on s'estan formant els futurs ballarins. Els centres que vulguin ser Escola Col·laboradora del festival hauran de fer una aportació de 60 euros a l'Oncolliga Girona per ajudar a cobrir una part dels costos de producció del festival (lloguer d'espais, transport i allotjament d'artistes, etc.) i, a canvi, els seus alumnes podran inscriure's als cursos i tallers de les jornades Ballem! a un preu reduït, a més d'altres avantatges.

D'altra banda, els organitzadors fan una crida als gironins de totes les edats, siguin ballarins o no, a apuntar-se al moviment contra el càncer participant en l'espot promocional del festival, que es rodarà el 20 d'abril a la ciutat. L'objectiu és omplir de gent el Pont de Pedra de Girona a partir de les 5 de la tarda per enregistrar l'escena final del videoclip. Tots els interessants es poden posar en contacte amb l'organització a través del correu info@gironaenmoviment.com per saber-ne més detalls.