El programa «L'estiu és teu!» de la Generalitat oferirà 2.330 places aquest estiu a les comarques gironines: 2.130 al juliol i 200 a l'agost. Aquest programa de colònies d'estiu per a nois i noies de 5 a 16 anys que impulsa el govern català des de l'any 1995 arriba enguany als seus 25 anys, un període en el qual han participat al programa 141.958 infants i joves.

L'Agència Catalana de la Joventut (ACJ), organitzadora del programa, va obrir ahir a les dotze del migdia el període d'inscripcions a través del portal virtual. D'aquesta manera, el sistema permetrà que les famílies puguin inscriure's directament a les places lliures, sense haver d'esperar a un sorteig posterior. Així, es garanteix que tots els participants sàpiguen des del primer moment si tenen plaça al torn i especialitat de colònies desitjades, i així s'afavoreix una millor previsió i organització familiar.

«L'estiu és teu!» ofereix estades d'educació en el lleure de fins a deu dies a infants i joves de 5 a 16 anys, que tindran lloc en 19 albergs de la Xarxa Jove d'Albergs de Catalunya (Xanascat). Les catorze modalitats d'estades a escollir són: música (amb nou estils i 30 instruments a triar), idiomes (anglès, francès o alemany), esportives (futbol, bàsquet o handbol), multiesportives (fins a 34 modalitats), combinat d'anglès i multiesportives, combinat d'anglès i astronomia, enginy, circ, teatre, veu, cinema, natura, excursionisme i dansa.