12 de abril de 2019
12.04.2019
Diari de Girona

Estudiants de St. Gregori presenten a Brussel·les un documental sobre l'exili

Són alumnes de l'institut Vall de Llémena que han descobert la memòria de la Guerra Civil i els refugiats sirians

12.04.2019 | 01:02
La presentació del documental a l'Eurocambra.

Els alumnes de l'Institut Vall de Llémena de Sant Gregori han presentat aquesta setmana al Parlament Europeu un documental sobre els efectes de l'exili durant la guerra civil espanyola i siriana. Aquests estudiants gironins han elaborat el projecte «Escaping war» conjuntament amb els alumnes del centre NMS/VBS In der Krim de Viena, a Àustria, en el marc del programa Erasmus+ de la Comissió Europea.

Abans de la presentació a l'Eurocambra, l'alumna Georgina Sabrià va explicar que amb aquesta experiència han après «moltes coses» sobre les guerres i l'exili entrevistant els seus avis i familiars que patir la guerra civil espanyola i parlant amb sirians que ho han viscut recentment «en primera persona».

Sabrià va destacar que amb el projecte han vist que els conflictes poden afectar a qualsevol persona al món i en el moment menys pensat i que això els ha fet entendre que «s'ha de valorar el que es té». «S'ha d'estimar el que tens i no aferrar-te molt a les coses materials», va concloure.

Durant l'acte, l'eurodiputat Josep-Maria Terricabras va celebrar haver pogut portar aquest documental a l'Eurocambra i va reivindicar la importància de mostrar «solidaritat» amb els refugiats sirians.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook