L'alcalde de la Vall d'en Bas, Lluís Amat, i el de les Preses, Pere Vila, van demanar un institut escola per als pobles de la Vall al conseller Josep Bargalló.

La demanda va ser feta en l'àmbit de la visita que el conseller va fer, ahir, a l'escola Verntallat (Vall d'en Bas), l'escola la Bòbila (les Preses) i l'escola Joan Maragall (Santa Pau).

El conseller va aconsellar als alcaldes la presentació d'un «projecte educatiu sòlid, divers i continuat» per a un institut escola, un acord entre els dos ajuntaments, i un nombre d'alumnes suficient per fer un centre de secundària i que les obres d'ampliació es puguin fer en un sol solar. També va apuntar que el claustre de professors de primària ha de tenir clar que el claustre s'ampliarà amb un tipus de professorat diferent.

Va apuntar que és conscient del fet que el nombre d'alumnes es compleix i que els ajuntaments treballen en el projecte. Va avisar que tenen 180 peticions per a instituts escola i que en els pròxims anys hi haurà 25 instituts escola nous a Catalunya.