La propera edició del GastroPirineus 2019 se celebrarà els dies 29 i 30 abril a l'hotel Vall de Núria amb la participació d'una vintena de cuiners, professionals i ponents representant el Pirineu català, des de la Vall d'Aran fins al Ripollès, Andorra i els Pirineus Orientals. Les jornades dedicades a la cuina i la gastronomia pirinenca tindran com a punt culminant l'anomenat sopar de les estrelles.

El programa comptarà amb la presència de prestigiosos cuiners com és el cas de Carme Ruscalleda, Núria Bonet de Ca la Núria de Bellver de Cerdanya, Carles Gaig, Ada Parellada i Iker Erauuzkin, entre d'altres.

La participació gironina estarà integrada per Pere Arpa de Ca l'Arpa de Banyoles, Marc Agud de La Solana de Ripoll, Pere Planagumà de la Taverna Rom de Roses, Martina Puigvert de Les Cols d'Olot, Víctor Torres de Les Magnòlies d'Arbúcies i Francesc Rovira de la Fonda Xesc de Gombrèn. Durant dos dies hi haurà sessions de cuina en directe per posar en valor el producte de proximitat, la cuina tradicional i la cuina del Pirineu. Per aquest motiu s'ha convidat a assistir-hi col·lectius, escoles, professionals del sector de la cuina i la restauració, entre d'altres. Ferrocarrils de la Generalitat i l'hotel Vall de Núria col·laboren amb aquesta iniciativa ampliament els horaris del cremallera i oferint preus especials. Les jornades es van presentar a Barcelona amb les intervencions de Ricard Font, President de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, David Font, director de l'Agència Catalana de Turisme, i Francesc López de GastroPirineus. També hi va ser present la reconeguda cuinera Ada Parellada, en representació dels companys de professió que intervindran.