Després d'anys d'estancament, el percentatge de recollida selectiva a la comarca del Pla de l'Estany durant el 2018 va augmentar un 17,7% respecte el 2017. La posada en servei de nous models de contenidors al carrer i la recollida porta a porta en alguns municipis han afavorit, segons els responsables de l'organisme, una major responsabilització del ciutadà cap a la generació de residus.

L'any 2018 es van recollir 6.606 tones, un 21,9% més que l'any anterior i que representen el 41,8% dels residus municipals generats a la comarca. A l'abocador comarcal l'entrada de rebuig va disminuir fins a 124 tones en relació amb el 2017. Per conscienciar els habitants sobre la importància del reciclatge, l'Àrea de Medi Ambient va realitzar diverses campanyes de sensibilització a través de punts informatius i tallers.

Durant el mes de desembre es va iniciar una campanya pilot per al foment de la recollida selectiva d'envasos al Pla de l'Estany pionera a tot Catalunya. La campanya, finançada per ECOEMBES i executada per Blue Room Innovation, consistia a recompensar les famílies que reciclaven adequadament els envasos destinats al contenidor groc, mitjançant una aplicació pel telèfon mòbil que havien d'utilitzar cada vegada que es portaven deixalles al contenidor groc amb una bossa a la qual s'afegeix un codi QR. Cada participació donava dret a obtenir una moneda virtual anomenada RECICLOS que es podia bescanviar per participacions en loteria o donatius a entitats ambientals.

Com a última estratègia per conscienciar sobre la importància de la recollida de residus s'estan retolant tots els vehicles i elements que conformen aquest servei per donar-li més visibilitat.