La Universitat de Girona, la Diputació i el servei de biblioteques de la ciutat han creat «Bibliomakers», un projecte pilot per fomentar la robòtica entre els joves de 13 i 18 anys. Aquesta iniciativa es desplegarà a partir de tallers que es realitzaran en deu biblioteques de les comarques gironines. La primera d'aquestes sessions es va dur a terme ahir a la tarda a la biblioteca Just M. Casero, de Girona.

Cada taller es dividirà en tres sessions, la primera de les quals va servir per construir un robot seguint un manual i programar-lo mitjançant Scratch. En la segona sessió, els joves hauran d'imaginar-se màquines que dibuixaran sobre una cartolina; mentre que en l'última de les tres jornades previstes hauran de construir un robot amb diversos sensors i que interactuï amb un personatge virtual de l'Scratch. Els tallers són gratuïts, però cal inscripció prèvia.

Tots els tallers programats dintre del projecte «Bibliomakers» estan tutoritzats pel grup de recerca UdiGitalEd, de la Universitat de Girona.