16 de abril de 2019
16.04.2019
Diari de Girona

Proven a la Garrotxa una nova eina per detectar necessitats socials

Serveis Socials tanca la segona fase d'una prova pilot que ha analitzat 911 casos a diferents punts de Catalunya

16.04.2019 | 00:59
Proven a la Garrotxa una nova eina per detectar necessitats socials

La Garrotxa ha participat en un pla pilot per provar un instrument per detectar, prevenir i atendre situacions de necessitat social, que promou la Direcció General de Serveis Socials de la Generalitat. Es tracta d'una nova eina, la Matriu d'autosuficiència, que permet mesurar fins a quin punt una persona pot fer una activitat quotidiana de manera autònoma.

Aquesta prova pilot s'ha realitzat en vuit àrees bàsiques de serveis socials de Catalunya i dues de salut, en les quals es van analitzar 910 casos i s'han format 111 professionals.


Parts implicades

La segona fase del desplegament de la Matriu d'autosuficiència (SSM-Cat) es va tancar la setmana passada, i es tracta d'un treball compartit pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, l'Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, el Col·legi de Treball Social de Catalunya, el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya.

Durant les dues primeres fases que ja s'han desenvolupat, hi han participat els consells comarcals de la Garrotxa i el Montsià i els ajuntaments de Barcelona, Reus, el Prat, Sabadell, Vic i Lleida.

L'origen de la Matriu d'autosuficiència es troba als Estats Units i Amsterdam, una eina que –segons va informar la Direcció General de Serveis Socials– es va adaptar i validar en una primera fase i s'ha implementat en aquesta segona, amb l'objectiu d'aportar i d'unificar un sistema d'avaluació que, fins ara, només existia localment.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit