La recollida selectiva al Pla de l'Estany ha augmentat als municipis que disposen de contenidors al carrer i, segons va informar el Consell Comarcal, destaca el creixement en aquells que fan la recollida porta a porta, que ha estat del un 17,7%.

Si a la recollida en contenidors al carrer s'hi sumen els residus portats a la deixalleria, el 2018 es van recollir selectivament 6.606 tones, un 21,9% més que l'any anterior i que representen el 41,8% dels residus municipals generats a la comarca.

A l'abocador comarcal l'entrada de rebuig provinent dels municipis de la comarca ha disminuït en 124 tones en relació al 2017, degut a l'increment de la recollida selectiva a tota la comarca i especialment la implantació de la recollida porta a porta a Porqueres i a una part de Camós.

El 2018, es van llençar al rebuig 9.206 tones de residus domèstics i comercials dels municipis de la comarca a l'abocador, amb una disminució del 1,33 % respecte l'any anterior. Enguany, com a millora important del servei de deixalleria comarcal s'ha ampliat l'horari de dilluns a dissabte de 9 del matí a 7 de la tarda, de manera ininterrompuda.