L'Ajuntament de Ripoll considera que el síndic de greuges hauria de rectificar una resolució referent al futur polígon de Can Franquesa.

La plataforma Aturem el Polígon de Can Franquesa va interposar tres queixes al síndic de greuges pel fet que l'Ajuntament de Ripoll no havia respost amb rapidesa dues instàncies i no va contestar unes al·legacions.

El síndic va respondre que l'Ajuntament de Ripoll no havia d'haver respost tan tard, si disposava de la informació. També va apuntar que l'Ajuntament va obstaculitzar la plataforma en la participació en la modificació puntual del POUM.

Ara, l'alcalde de Ripoll ha respost que els treballadors de l'Ajuntament van actuar bé en la tramitació de les al·legacions i les peticions de la Plataforma. Segons ha explicat l'alcalde al Ripollès Digital. Cat, la Plataforma va presentar els documents fora dels terminis marcats en l'exposició pública.

La consideració de l'alcalde és que els treballadors de l'Ajuntament fan les coses bé i no oculten res, mani qui mani. A més recorda que els documents tècnics estan a disposició de tothom a les dependències municipals, encara que ha reconegut que el document en qüestió no està a la pàgina web.

Pel que fa al cas, es tracta d'un estudi d'inundabilitat de la zona fet el 2005. L'estudi té unes 400 pàgines.

El tema de les al·legacions al polígon de Franquesa, a la carretera de les Lloses va ser motiu de discussió entre els membres de l'equip de govern, l'oposició i representants de la Plataforma en diferents plens de l'Ajuntament.

Una de les més recordades va ser la referent al termini de les al·legacions sobre la modificació puntual del POUM, el mes de juliol del 2017.

La plataforma vol que els terrenys per al polígon continuïn per a usos agrícola, ramader i forestal.