L'Audiència de Girona ha absolt dos acusats de tenir 4,3 quilos de marihuana a casa perquè considera que era per a «consum familiar». La sentència revoca la condemna dictada pel Jutjat Penal 2 de Girona i conclou que no ha quedat acreditat que els dos processats cultivessin les plantes amb la intenció de traficar.

A més, l'Audiència també anul·la la primera entrada i escorcoll que els Mossos d'Esquadra van fer a la masia i exposa que la policia va actuar amb «biaix racial» perquè el novembre del 2014 van entrar a la casa sense ordre judicial després de veure «una persona de color esperant davant d'una masia amb actitud normal i sense portar cap objecte del qual es pugui inferir voluntat delictiva». «Només un biaix racial en l'apreciació de la realitat, que al tribunal li resulta certament enrojolant, pot fonamentar una sospita de la comissió d'un fet delictiu», subratlla la sentència.

El Jutjat Penal 2 de Girona va condemnar un dels acusats a 1 any de presó i va imposar una pena d'1 any i 3 mesos de presó a l'altre com a autors d'un delicte contra la salut pública.

A més, els va imposar una multa de 18.000 euros a cadascun. L'advocat de la defensa, Sergio Noguero, va recórrer la resolució i ara l'Audiència ha dictat sentència absolutòria.

La sala esgrimeix dos arguments a l'hora d'absoldre'ls: la nul·litat de l'entrada i registre i que la marihuana era per a «consum familiar». Els Mossos d'Esquadra van trobar el novembre del 2014 en una masia de Campllong 4,3 quilos de droga.

Al judici, exposa la sentència, el propietari de la casa va admetre que era consumidor de marihuana i que tenia cinc o sis plantes «per al seu consum personal, així com el de la seva família» i el de l'altre acusat, que era treballador seu. L'Audiència, a més, també estima un altre argument de la defensa, que al·legava la nul·litat de l'entrada i escorcoll a la masia.