L'hospital Josep Trueta de Girona i la presó del Puig de les Basses de Figueres seran demà l'escenari de dos concerts del mestre Jordi Savall dins el cicle que oferirà a diversos centres hospitalaris i sociosanitaris de la demarcació de Girona durant els anys 2019 i 2020.

Aquests concerts formen part del projecte social de la Fundació Centre Internacional de Música Antiga de Jordi Savall que, amb el nom de El Somni d'Orfeu, apropa la música a aquelles persones que més la necessiten i a aquells espais on no és habitual escolar-la.

El primer concert públic i obert d'aquest cicle musical tindrà lloc demà a l'Àrea de Consultes Externes de l'hospital Trueta, a partir de les 12 del migdia. Els músics participants seran el mestre Jordi Savall, el seu fill Ferran Savall i el percussionista David Mayoral.

Un cop acabat el concert del Trueta, els músics es desplaçaran al Centre Penitenciari Puig de les Basses de Figueres, per oferir-hi un altre recital.

Amb aquest projecte Jordi Savall, a través dels seus repertoris, reivindica el poder transformador de la música i ofereix així a aquests oients experiències úniques per despertar la percepció, la sensibilitat, el diàleg i la tolerància.

Enguany la Diputació de Girona ha decidit impulsar aquesta iniciativa organitzant concerts al centre penitenciari de Figueres i als centres hospitalaris i sociosanitaris de les comarques gironines, donant suport al projecte de Jordi Savall.

A finals de març, la residència geriàtrica de la Fundació Hospital de Puigcerdà i l'hospital transfronterer de la Cerdanya ja van acollir dos dels concerts d'aquest cicle.

L'any passat, la Fundació Centre Internacional de Música Antiga -fundada l'any 1997 per Jordi Savall i Montserrat Figueras- ja va oferir dos concerts als pacients ingressats a l'hospital Josep Trueta i als seus acompanyants.

En aquella primera ocasió, els concerts van anar a càrrec dels músics Driss El Maloumi (llaüt), Ballaké Sissoko (kora) i Rajery (arpa de tubs) i es van fer a la planta d'Oncologia i a la de Cirurgia General del centre de referència de les comarques gironines.