Les zones de costa i muntanya han assolit ocupacions d'entre el 70% i el 90% per Setmana Santa tot i el mal temps arreu de Catalunya. Les nevades dels últims dies han permès als esquiadors fer les darreres baixades de la temporada a la majoria d'estacions, tot i que d'altres com Masella allargaran fins l'1 de maig.

A les comarques de Girona, la portaveu de la federació d'Hostaleria, Marina Figueres, ha explicat en declaracions a l'ACN que les previsions s'han complert entre el 70% i el 80% a les zones costaneres, com per exemple a la Costa Brava centre.

Pel que fa a les zones interiors, al Ripollès i a la Garrotxa, l'ocupació; a Girona ciutat del 80%, i a la Cerdanya s'ha situat en el 50% per l'efecte que ha tingut que la Setmana Santa caigués tan tard en el calendari.

A la muntanya, les estacions han pogut obrir les estacions gràcies a les nevades dels últims dies, tot i que algunes amb l'horari escurçat respecte a l'hivern. És el cas de Vallter 2000, que aquests dies ha obert les portes abans al matí per aprofitar el bon estat de la neu a primera hora del matí i ha tancat cap al migdia.

El seu director, Enric Serra, ha comentat que els millors dies van ser dijous i divendres, mentre que dissabte i diumenge va ser més «fluix» per la boira i la neu.

Tot i així, el director de l'estació ha assegurat que estan «contents» per haver pogut allargar la temporada fins a aquest Dilluns de Pasqua perquè normalment «a partir del 10 d'abril costa més».

Segons Figueres, el mal temps no ha afectat negativament l'ocupació turística a la costa perquè les reserves ja estaven fetes amb antelació i no eren d'última hora.

A la costa, els visitants han mantingut els plans i excepte alguns casos al Maresme i al Garraf, on Divendres Sant i dissabte es va assolir pràcticament la plena ocupació, no hi ha hagut anul·lacions d'última hora.

En canvi, tot i que a la demarcació de Tarragona encara no es disposen de dades oficials, les sensacions no són bones. En aquest sentit, no s'han produït anul·lacions però les habituals reserves d'última hora no s'han produït.

Els pronòstics de l'entitat situaven l'ocupació al voltant del 85%. Aquestes bones previsions, en bona part, eren a causa del turisme esportiu que atreu un elevat nombre d'esportistes nacionals i internacionals.

La procedència dels turistes que han estat a la demarcació de Tarragona principalment han estat catalans i de la resta de l'Estat, juntament amb «els primers estrangers» de la temporada. L'any passat van fregar el 95%.Pel que fa als allotjaments rurals de les Terres de l'Ebre, Aturebre ha confirmat que s'han complert les previsions i s'ha omplert el 90% de l'oferta. El portaveu de l'entitat, Juanjo Bel, ho ha valorat positivament, malgrat que s'ha mostrat preocupat perquè ha estat una xifra lleugerament inferior a l'ocupació de l'any passat, que va fregar el 95%