La Policia Nacional ha desarticulat una organització dedicada a la regularització d'immigrants a canvi de grans sumes de diners, proporcionant un fals certificat d'empadronament de l'Ajuntament de Monforte del Cid (Alacant) per justificar els tres anys de residència necessaris per arrelament. En l'operació han estat detingudes 29 persones, una d'elles a la província de Girona. I deu més a la província d'Alacant.

Segons la Comissaria Provincial d'Alacant, unes 30 persones estrangeres haurien obtingut el permís de residència a través del frau investigat. L'operació ha estat portada a terme per la Policia Nacional d'Alacant, col·laborant en les detencions les comissaries de Pamplona (11 arrestos), Saragossa (5), Àlaba (2) i Girona (1).

Aquesta organització estava formada majoritàriament per persones d'origen magribí, i l'inici de la investigació va tenir lloc a Alacant fa aproximadament tres mesos, arran de constatar-se que ciutadans magribins, suposadament establerts a Monforte, estarien obtenint la targeta de residència de manera fraudulenta presentant a l'oficina d'estrangers d'Alacant un certificat històric d'empadronament de l'esmentada localitat, sense existir realment el domicili que figurava en el mateix.

Després de l'estudi de diverses sol·licituds, els investigadors van observar que el passaport que constava en el certificat d'empadronament havia estat expedit en dates posteriors al padró, cosa que va motivar l'obertura d'una investigació. Els agents van determinar que els certificats d'empadronament aportats eren originals i que no havien estat alterats, de manera que hi havia algú a l'Ajuntament que podria estar implicat en la introducció d'altes fraudulentes. I van corroborar que la persona investigada realitzava presumptament el certificat a través d'intermediaris.