El Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el Consell Comarcal del Pla de l'Estany i l'Ajuntament de Banyoles han organitzat una sèrie de visites guiades a una blocaire alemanya per promocionar la comarca entre el turisme germànic. Es tracta Nicole Biarnes, escriptora i autora del blog Freibeuter Reisen, que explicarà a la seva web tot el que ha visitat al Pla de l'Estany.

El primer dia, la tècnic de turisme del Consell Comarcal va acompanyar Biarnes a visitar el Molí paperer de la Farga de Banyoles, el Museu Darder, el Museu Arqueològic Comarcal i el monestir de Sant Esteve de Banyoles i l'arqueta. Després de fer un àpat al Restaurant La Carpa, van visitar el Parc Neolític de la Draga i la Vil·la Romana de Vilauba de Camós.

El segon dia, van visitar El Bosc de Can Ginebreda de Porqueres, les Coves Prehistòriques de Serinyà, l'allotjament Mil Estrelles de Cornellà del Terri, el pou de glaç de Palol de Revardit i les pintures romàniques de l'església de Sant Cugat de Cornellà.

L'objectiu de la visita és potenciar l'interès de Catalunya i la comarca del Pla de l'Estany a turistes de parla germànica i alhora convidar-los a conèixer la cultura i la història de la zona.