La defensa de l'agent de la Policia Nacional detingut per la mort a trets d'Irene López ha sol·licitat que s'analitzin mostres de sang i d'orina del sospitós per determinar el possible consum de tòxics. A més, l'advocat s'ha oposat a la petició de presó provisional sense fiança per un delicte d'assassinat per matar la parella a trets al pis d'ella, al carrer Verge de la Guia d'Olot.

Segons fonts del cas, la parella mantenia una relació des de feia aproximadament un any i mig. La dona, una treballadora social, tenia 44 anys i dos fills. Alguns testimonis han dit als investigadors que tenien una relació conflictiva, amb humiliacions d'ell cap a la dona i discussions.

Segons la cronologia dels fets que han pogut traçar els investigadors, la filla de 24 anys de la dona i el seu xicot van arribar al pis, situat al número 24 del carrer Verge de la Guia d'Olot, cap a la una de la matinada de dissabte. Mitja hora més tard, va arribar la víctima sola. Llavors, la filla i la seva parella van anar a dormir a una habitació situada en un extrem del pis mentre la dona es va quedar desperta.

Cap a les tres de la matinada, uns veïns que van sentir crits, una discussió i cops forts van avisar la policia. Les mateixes fonts indiquen que fins al pis s'hi van traslladar agents tant de la Policia Municipal com dels Mossos d'Esquadra però ningú va obrir la porta de l'immoble i tot estava en silenci.

Cinc hores més tard, a les vuit del matí, la filla es va aixecar de dormir i a l'habitació de la seva mare, estirat al llit, hi va veure el policia ple de sang. Mentre l'home s'aixecava i anava al lavabo, la noia va anar fins a la cuina i allà va trobar el cos de la seva mare.La noia -que té un germà de 14 anys que aquella nit estava amb el seu pare- va alertar una tia seva i van trucar a la policia.

Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís a les 8.20 del matí. Quan els agents van arribar al pis, van detenir el sospitós i els serveis sanitaris el van traslladar a l'hospital. Primer a Olot i, després, al Trueta a Girona.

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos a Girona va obrir una investigació. Els investigadors situen el crim a la cuina, on van localitzar l'arma reglamentària de l'agent que s'havia disparat set vegades, va buidar la meitat del carregdor.

La víctima, que anava amb pijama i bata, va rebre diversos impactes de bala. L'agressor li va disparar almenys tres projectils al cap, un al coll i també té un impacte de bala al braç.

Els Mossos d'Esquadra custodien el policia a l'hospital Trueta, on continua ingressat. Els Mossos creuen que l'home es va disparar amb la intenció de suïcidar-se després de perpetrar l'atac. La bala que es va disparar a la templa va afectar la zona ocular. No obstant això, no es tem per la seva vida.

L'assassinat d'Irene López ha estat la dissetena víctima de violència de gènere d'enguany. Ahir a les 18 hores van fer-li els funerals a l'església parroquial de Sant Esteve d'Olot.