Girona té la taxa de pobresa infantil més alta de Catalunya, situada a 3,6 punts per sobre de la mitjana catalana. Segons l'estudi elaborat per una consultoria d'aplicacions d'intel·ligència artificial, AIS Group, l'índex de pobresa infantil a les comarques gironines és del 23,4%, quan al conjunt de Catalunya és de 19,8.

Segons aquest mateix informe, basat en indicadors anomenats habits big data, la segona taxa catalana de pobresa infantil més elevada es dona a Tarragona, amb un 21%, seguida de la de Barcelona i Lleida, amb un 19,3 i un 17,9%, respectivament.

La consultora explica que les habits big data presenten una segmentació de les famílies espanyoles en tipologies, a partir de trets sociodemogràfics i econòmics. Aquest sitema permet conèixer la presència i el perfil de despesa de les llars, així com de cada micro zona que s'estudia. AIS Group aclareix que aquest mètode no només defineix les diferents tipologies de famílies, sinó que les situa geogràficament, de manera que es pot saber la densitat de cada zona.

A més de tota la informació relacionada amb els perfils de consum, els ingressos i els tipus de nuclis familiars, Habits disposa d'altes dades demogràfiques com ara la taxa d'atur total i per tram d'edat en cada àrea.

Fora de Catalunya, l'estudi ha determinat que la situació de pobresa infantil més greu es dona a Càceres i a Extremadura. En la primera d'aquestes províncies, prop del 54% dels menors es troben en situació de risc, la taxa més alta d'Espanya; mentre que a Extremadura, hi estan el 51%.

L'informe posa de manifest que la pobresa infantil és més preocupant al sud que al nord de la península. Navarra, amb una mica més de l'11%, Biscaia, amb un 12,3%, i la Rioja, amb un 13,2%, són les taxes més baixes.