Els comitès d'empresa del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han convocat vaga per als dies 7 i 8 de maig del 2019 per l'«incompliment de part del seu conveni col·lectiu vigent» i la «negativa de la direcció» a l'increment retributiu que s'està aplicant a tot el sector públic.

Segons els representants dels treballadors, el SEM està condicionant l'increment salarial a la negociació d'un conveni col·lectiu «a la baixa», amb la pèrdua conseqüent de drets i condicions laborals, «sense respectar el que s'ha aplicat a la resta del sector públic, on s'han incrementat els salaris sense condicions de cap mena». També es queixen que en els darrers anys han afrontat retallades i nous encàrrecs de gestió sense cap augment de plantilla, tot i l'increment de la demanda assistencial.

En canvi, continuen, sí que ha crescut el nombre de càrrecs directius i el salari de la nova gerència, en un 15%. «En un acte de responsabilitat, durant els darrers anys hem assumit aquesta manca de recursos en silenci. Mai farem a la ciutadania hostatge de reivindicacions laborals però ara tenim un greu problema i la situació és insostenible», adverteixen en un comunicat els tres sindicats convocants AMIC (Agrupació de Metges i Infermeres de Catalunya), CCOO i UGT.

Per tot plegat demanen un conveni que millori les condicions laborals perquè els treballadors «no siguin els que assumeixin retallades encobertes», i també els recursos adequats per evitar la reducció de la qualitat assistencial. «Aquesta vaga ha de fer visible la situació real del SEM lluny de la propaganda d'empresa o del màrqueting oportunista del directiu de torn», han conclòs.