L'Associació de Comerciants en col·laboració amb l'Ajuntament d'Olot i Viles Florides ha presentat la cinquena edició de «l'Emprimaverat». Hi haurà 12 muntatges florals a espais del centre de la ciutat i tindrà lloc del dimecres, dia 1 de maig, fins al diumenge, dia 5 de maig.

«L'Emprimavera't» seguirà sent el referent de les darreres edicions. Ha previst instal·lacions a la plaça del Conill, la plaça Catalunya, la capella de Sant Ferriol, la plaça Mora, l'ajuntament d'Olot, el pati de l'antic Hospital, la plaça del Mig, Can Trincheria, la capella dels Dolors, la plaça Major i el carrer de Sant Tomàs.

El proper dissabte, dia 4 de maig, faran un muntatge floral a les escales de Sant Esteve. Hi situaran 2.000 testos amb flors, que s'entregaran als clients que facin una compra a qualsevol comerç de l'Associació de Comerciants a partir de les 17 h d'aquest dissabte. Enguany s'han adquirit uns testos de 80 cm d'altura que seran visibles davant les façanes de les botigues associades, com a identificació de participació a la campanya, i s'ofereix la possibilitat que els comerços puguin fer davant la seva botiga un muntatge floral.

Parada al mercat

L'Ajuntament d'Olot té un punt d'informació del projecte Viles Florides a la ciutat. Cada dilluns, davant de Sant Esteve, dues informadores ambientals fan comunicació i divulgació del que representa aquest moviment.

Viles Florides vol posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic d'aquells projectes d'enjardinament, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l'àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.

És una iniciativa de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Olot i que es realitza des de principis de febrer. Les persones que s'hi apropen reben com a obsequi una planta diferent cada setmana (ornamental, medicinal, aromàtica o culinària). Les dues informadores mostren les propietats i característiques de cada planta. De mitjana, cada dilluns s'han repartit 350 plantes.

A més, l'Ajuntament organitza sessions de divulgació referents a la importància de les flors i les plantes a les escoles. Hi participen 745 alumnes.