Aquest diumenge va començar una nova edició del GastroPirineus, que enguany s'ha celebrat a la Vall de Núria i que continua amb la seva itinerància per les comarques del Pirineu.

Les jornades van iniciar-se amb un sopar entre professionals dels fogons catalans que es van trobar amb els seus col·legues del territori. Van comptar amb la presència de grans professionals dels fogons com Carme Ruscalleda, Carles Gaig, Benvingut Aligué, Jeroni Castell, Pere Planagumà i Núria Bonet. Aquests van tastar un sopar fet per reconeguts cuiners del territori d'alt nivell gastronòmic. Aquest àpat va comptar amb la presència de productes insígnia del Ripollès. En concret, l'àpat va ser elaborat pels restaurants membres dels tres col·lectius de cuina del territori: Els Fogons de la Vall de Ribes, Les Cuines de la Vall de Camprodon i de l'Associació d'Hostaleria del Ripollès.

Ricard Font, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, també va ser-hi present i vadestacar que les estacions que gestiona Ferrocarrils de la Generalitat, a més de ser la porta d'entrada dels parcs naturals on es troben ubicades al llarg dels Pirineus, la seva oferta turística permet també difondre el valor gastronòmic del territori i del país.

Aquest sopar i els seus assistents van ser un gran homenatge a la cuina de muntanya, una cuina amb unes característiques ben definides que venen marcades pels productes autòctons que s'hi troben.

Amb aquest sopar es va donar el tret de sortida a la quarta edició del GastroPirineus, que continuarà durant dues jornades més. Ahir es va fer una ponència amb Carme Ruscalleda i Carles Gaig, que va presentar les seves propostes amb productes com lletons, favetes i bolets de primavera, entre altres.

Gastropirineus va néixer el 2016 amb l'objectiu de donar a conèixer la cuina i el producte de les zones de muntanya i posar en valor la cuina tradicional i autòctona.