01 de maig de 2019
01.05.2019
Diari de Girona

L'ACA acaba el 95% de les accions a les lleres afectades pels aiguats de la tardor

L'organisme va planificar 270 intervencions amb una inversió de prop de 4,1 milions d'euros

30.04.2019 | 23:51
La riera de Vullpellac, després dels treballs.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha acabat el 95% de les actuacions de manteniment i conservació de lleres a les comarques gironines arran dels aiguats registrats durant la passada tardor, concretament durant els mesos d'octubre i novembre. En total estan planificades unes 270 actuacions en diversos cursos fluvials, amb una inversió total prevista propera als 4,1 milions d'euros.

El primer episodi de llevantada, registrat a mitjan octubre, va afectar, principalment, la capçalera de la conca del Ter al seu pas per les comarques del Ripollès i Osona. De les 176 mesures previstes inicialment, ja se n'han enllestit 166 i només en queden deu de pendents, que ja estan en curs.

El segon episodi de llevantada, que va tenir lloc durant la primera quinzena del mes de novembre, va tenir més incidència a les conques de la Muga, el Baix Ter i el Daró i algunes rieres de la Costa Brava (Aubi, Ridaura).

En total s'han planificat 93 actuacions, 38 de les quals són relatives a infraestructures com murs d'endegament, estabilització de la llera, entre d'altres... i les 55 restants consisteixen en la retirada de vegetació que obstaculitzava el pas de l'aigua. Ja estan finalitzades 79 actuacions, mentre que les pendents estan en curs i es preveu que finalitzin properament, segons informa l'ACA.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook