El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha atorgat el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a 36 persones, de les quals 20 són forners, 8 pastissers, 5 carnissers, cansaladers i xarcuters, dos xurrers, i un formatger. Entre els reconeguts, n'hi ha set que regenten establiments en municipis de les comarques de Girona.

Els professionals gironins que han rebut el diploma de Mestre Artesà Alimentari del Departament d'Agricultura són els carnissers, cansaladers i xarcuters Francesc Xavier Alemany Juanola, de Girona; Modest Genís Sais, de Vilabertran; i Jordi Vilarrasa Vilanova, d'Olot; els pastissers Jordi Gómez Vera, de Puigcerdà; Jordi Margarit Bussalleu, d'Anglès; i Joaquim Trias Tolosa, de Santa Coloma de Farners; a més del xurrer Joan Gallego Virgili, de Blanes.