Més de 200 alumnes competiran demà, formant part de 41 equips, en la fase territorial gironina del campionat de robòtica de Catalunya RoboCAT. Els 32 millors equips dels 95 que participen en els tornejos de Girona i Barcelona accediran a la «gran final», que se celebrarà a Platja d'Aro el proper dissabte 11 de maig.

La RoboCAT està organitzada per l'associació El Racó dels Robotaires, amb la col·laboració dels ajuntaments de Castell-Platja d'Aro, Girona i Barcelona, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i la FPdGi.

La quarta edició d'aquesta competició de robòtica de Catalunya està dedicada als remences. Per això, els robots, prèviament programats pels estudiants, recrearan una lluita entre la noblesa i la pagesia feudals, i sortirà victoriós aquell que aconsegueixi llençar més taps de suro -que representen els projectils d'un arcabús-, al camp contrari.

La fase gironina d'aquest dissabte es disputarà al col·legi Bell-lloc a partir de les 9 del matí i fins a dos quarts de 2 del migdia.