Les platges han obtingut aquest any les mateixes 28 banderes blavesque el 2018. No només se'n manté el nombre sinó que l'obtenen les mateixes platges. Pel que fa als ports, es mantenen les 8 banderes de 2018, però en aquest cas la perd el CN Port d'Aro, a Platja d'Aro, i la guanya el CN Aiguablava, a Begur.

Les 28 platges gironines on seguirà hissada la bandera blava són la de Gifreu i la del Port, de Llançà; la del Port de la Selva; la d'Empuriabrava, de Castelló d'Empúries; la de cala Montgó, a Torroella de Montgrí; les de Tamariu, Canadell i Llafranc, de Palafrugell; la platja de la Fosca de Palamós; les des Monestrí, Torre Valentina, Sant Antoni i Cala Cristos- Ses Torretes, de Sant Antoni de Calonge; les de cala Rovira, Platja d'Aro i sa Conca, de Castell-Platja d'Aro i les de Sant Feliu i Sant Pol, de Sant Feliu de Guíxols. També han estat guardonades les platges de la Mar Menuda i Gran de Tossa, de Tossa de Mar; les de Lloret, Fenals, sa Boadella, Santa Cristina i cala Canyes, de Lloret de Mar i, finalment, les de Blanes, s'Abanell i Sant Francesc, de Blanes. El 2017, la demarcació de Girona va perdre les platges d'Aiguablava i sa Riera de Begur, que tampoc no s'han recuperat enguany.Quant als ports, els vuit guardonats han estat CN Llançà, CN Port de la Selva, Port Esportiu de Roses, CN L'Escala, CN Aiguablava (Begur), Marina Palamós, CN Costa Brava (Palamós) i Club de Vela Blanes.

Les platges catalanes han obtingut aquest any 97 banderes blaves, quatre menys que l'any passat. La demarcació que n'ha rebut més és Tarragona, que manté les 43 de 2018. Barcelona en perd quatre i es queda amb 26. Catalunya és el tercer territori de l'Estat amb més platges guardonades, per darrere de la Comunitat Valenciana (135) i Galícia (107).