Fiscalia, acusació particular i defensa sol·liciten ara una condemna de 10 anys i 3 mesos de presó per a l'acusat de perpetrar un assalt violent en una casa de Flaçà el 2017 i violar una dona. Al judici, que es va fer ahir a la secció tercera de l'Audiència de Girona, el processat va reconèixer els fets i va utilitzar el torn d'última paraula per demanar perdó a la víctima. Inicialment, s'enfrontava a 19 anys de presó, però van rebaixar la petició inicial perquè no ha quedat acreditat que utilitzés el ganivet per cometre la violació.

Segons va reconèixer l'acusat, a les 4 de la tarda del 6 de juliol va entrar a la casa a través d'una porta corredora que comunicava el menjador amb el jardí. Un cop a dins, va amenaçar la víctima amb un ganivet mentre saquejava l'immoble. Després d'acumular el botí, li va esquinçar la roba i la va agredir sexualment.

La declaració de l'acusat va ser molt breu i es va limitar a reconèixer els fets que li atribuïen la Fiscalia i l'acusació particular. El processat va admetre que, cap a les 4 de la tarda del 6 de juliol del 2017, va aconseguir entrar a la casa i que anava armat amb un ganivet.

A dins, va sorprendre la víctima, la va subjectar pel braç i, esgrimint-li el ganivet, la va amenaçar dient-li «calla, calla, no cridis o et mato, vull diners, on són els diners». La dona es va intentar escapar, però l'acusat la va interceptar, la va fer caure a terra i li va propinar cops al cap i al cos. Aleshores, va començar un forcejament, durant el qual el ganivet de l'acusat es va trencar. Segons el relat de fets reconeguts per l'acusat, va anar a la cuina i va agafar un altre ganivet de grans dimensions, de 25 centímetres de fulla. Va posar l'arma al coll a la dona i la va obligar a anar estança per estança mentre agafava diners, objectes de valor i joies. Entre el botí hi havia un ordinador, un telèfon mòbil, una tauleta digital i objectes diversos com un moneder, encenedors o un clauer. El lladre també va agafar 3 braçalets, 11 rellotges i diverses joies. Quan ja es trobaven altra vegada al menjador, l'acusat va esquinçar la roba de la víctima i la va violar. Després, va fugir de la casa, que es troba separada del nucli urbà.

Segons va transcendir llavors, el lladre va aconseguir escapolir-se de la policia corrent camp a través. Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació i, després de mesos d'indagacions, van localitzar i detenir l'acusat en un restaurant d'Estanyol. El processat, d'origen senegalès, està en presó preventiva des del 7 d'octubre del 2017. La defensa demana 1.200 euros pels delictes lleus i, en concepte de responsabilitat civil, una indemnització de 23.638.