El Consell del Pla de l'Estany i el Club Esportiu Banyoles han renovat un programa d'integració social a través del futbol. El conveni que ara s'allarga té com a objectiu atorgar beques esportives a infants en situació de risc social, que es calcula que seran una vintena la propera temporada.

La passada, 2018-2019, van realitzar l'activitat 15 infants d'entre 5 i 15 anys i està previst que per a la propera (2019-2020) uns vint més s'incorporin als entrenaments del Club Esportiu Banyoles. La continuïtat del projecte servirà per millorar la inclusió i cohesió social de menors en risc i de les seves famílies.

Procés educatiu i socialitzador

Per dur a terme el programa, els professionals de l'Àrea de Benestar Social del Consell comarcal del Pla de l'Estany es coordinen amb els entrenadors del Club Esportiu Banyoles per a la detecció, el seguiment i l'assoliment de l'objecte del conveni. Les dues entitats tenen la voluntat d'atendre els menors en situació vulnerable perquè practiquin una activitat esportiva que contribueixi al seu procés educatiu i socialitzador.

El president del Club Esportiu Banyoles, Pau Teixidor Roman, va destacar que «el conveni ha estat un èxit durant la primera temporada i està previst que les xifres millorin per a la següent», així com que l'esport és una eina integradora molt important.