Creu Roja Joventut va acompanyar més de 600 infants i joves hospitalitzats a Girona l'any passat. El projecte d'Atenció a la Infància Hospitalitzada de l'entitat, que es realitza a l'hospital Josep Trueta de Girona, va atendre durant el 2018 662 infants i joves, segons ha assenyalat Creu Roja de Girona coincidint amb la commemoració, el dia 13 de maig, del Dia de la Infància Hospitalitzada.

Fa més de 25 anys, un grup de nois i noies que formaven part de Creu Roja Joventut van posar en marxa una iniciativa pionera en aquell moment, habilitant espais lúdics amb jocs i tallers per amenitzant l'estada als infants hospitalitzats.

Des de llavors, el projecte Atenció a la Infància Hospitalitzada de Creu Roja Joventut ha anat evolucionant i actualment, setze persones voluntàries de Creu Roja Joventut continuen treballant per acompanyar els pacients més joves i alleujar-los l'estada a l'hospital, convertint-lo en un escenari per als jocs, tallers, animació o teatre.

Els voluntaris del programa hospitalari realitzen tant activitats d'animació grupal als espais comuns del centre de referència de les comarques gironines com acompanyaments al pacient a la seva habitació.