El titular del jutjat d'instrucció número 3 de Girona ha posat en llibertat provisional el conductor que presumptament va atropellar mortalment un ciclista divendres passat a la localitat de Cornellà del Terri (Pla de l'Estany), segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Els Mossos d'Esquadra van localitzar i van detenir ahir a Celrà aquesta persona, acusada d'homicidi per imprudència greu, abandonament del lloc de l'accident i omissió del deure d'auxili.

El cos de la víctima va ser trobat després que un conductor alertés que havia vist a la carretera una bicicleta destrossada.

En arribar al lloc, efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i diverses dotacions de Mossos i Bombers de la Generalitat van localitzar el ciclista, Fernando O.S, de 58 anys, que es trobava en una zona d'herba fora de la carretera sense que poguessin fer res per salvar-li la vida.

Des d'un primer moment, els Mossos d'Esquadra van sospitar que un altre vehicle havia causat l'accident i van descobrir a més que havia passat molt de temps entre que es va produir i que es va localitzar el cos de la víctima.

Finalment, els especialistes policials van determinar que el sinistre es va produir sobre les 07.00 hores, però que l'avís es va fer gairebé tres hores més tard, en haver quedat el ciclista fora de la via, en una zona en la qual no era visible.

Els Mossos d'Esquadra de Trànsit van obrir una investigació per identificar el causant de l'accident mitjançant les restes del xoc recollides a la zona, la declaració de diversos testimonis i la visualització de les imatges de càmeres pròximes al lloc.

Finalment, es va saber que el vehicle que es buscava era un turisme de lloguer que havia patit danys importants al vidre del davant i a la part dreta.

Després d'identificar el conductor, aquest va resultar ser un veí de Celrà de 27 anys i nacionalitat espanyola, al qual es va detenir ahir.

El detingut, que no té antecedents, ha passat aquest dilluns a disposició de Jutjat d'Instrucció número 3 de Girona, en funcions de guàrdia, i ha quedat en llibertat provisional.