Operació antidroga de la Guàrdia Civil cojunta amb la Gendarmeria francesa amb epicentre a Vidreres. La policia està fent entrades i escorcolls a diversos pobles de la Selva i Figueres. De moment, hi ha almenys tres detinguts i s'han desmantellat dues plantacions de marihuana. El jutjat d'instrucció de Santa Coloma de Farners que s'encarrega del cas ha decretat secret de sumari.

L'operatiu ha començat de matinada i a Vidreres és on es focalitza l'operació i on hi havia un fort desplegament policial. Aquest dispositiu contra el tràfic de drogues se centra en el tràfic i cultiu de marihuana.

Aquest mati les furgonetes de la Guàrdia Civil han sorprès els veïns de Vidreres. Ja que s'han desplaçat pel centre del poble, ja que hi han fet parada per esmorzar.

A la localitat s'hi estan duent a terme diverses entrades en urbanitzacions properes, com és el que d'Aiguaviva Park.

Al carrer de l'Arboç de la urbanització d'Aiguaviva Park s'hi han fet almenys tres escorcolls. Dues cases situades al carrer de l'Arboç i el Castanyer. I en una del carrer de Faig, que limita amb Lloret i Vidreres, s'hi ha localitzat una plantació de marihuana de grans dimensoins.

En una de les cases del carrer de l'Arboç, a dins hi havia una noia i un noi. La noia ha explicat que de matinada han entrat la Guàrdia Civil en aquesta casa de la seva sogra i se l'han endut detinguda però que ells no tenien droga. En una altra casa que té la família situada al mateix carrer, segons ha dit la noia, s'ha fet una detenció però segons ella, no s'hi ha trobat marihuana. En aquest imomble ubicat al número 30 del carrer de l'Arboç, la policia per entrar-hi de matinada no ha dubtat a esbotzar la porta. La porta aquest matí es veia totalment treta en un cantó de l'entrada i des de fora, s'hi podien veure objectes de luxe i alguns d'ells molts brillants.

Al carrer del Faig, la policia hi ha tingut molta feina aquest matí. S'ha detingut una persona, d'origen francès i en aquest habitatge, a la planta baixa d'un xalet de tres plantes, hi havia una gran plantació de marihuana. Des de les finestres de la casa, que estaven obertes, després de l'entrada dels agents de la Guàrdia Civil es podia veure els tubs, ventiladors i els conductes que l'alimentaven.

La policia n'ha extret centenars de plantes, de prop de mig metre d'altura, i les ha anat classificant per tal de comissar-les. A banda d'aquest cultiu de marihuana, els agents també han comissat més marihuana en aquesta urbanització.

Les bosses plenes de plantes es trobaven dins la furgoneta on han anat carregant la droga. Per altra banda, la brigada municipal de Vidreres i la Policia Local s'han encarregat del trasllat dels aparells que abastien la plantació, entre altres.

En aquesta casa a més, la policia per entrar-hi va haver de serrar amb una radial la porta d'entrada al recinte del xalet. I a fora es podia veure que la llum presentava signes molts clars d'haver estat punxada.

També hi ha escorcolls a Maçanet de la Selva, a la urbanització de Montbarbat així com a Massanes, a la urbanització Lloret Residencial de Lloret de Mar i Figueres.A Montbarbat

també s'hi preveia desmantellar un altre cultiu de droga.

A la capital de l'Alt Empordà, la policia ha arribat pels volts de les set del matí i s'està portant a terme un escorcoll en un domicili del carrer Balmes.

Una ramificació

Aquesta operació policial arriba després del cop al tràfic internacional de marihuanaque es va fer a la Selva i el Gironès l'octubre passat. I va acabar amb la detenció de20 persones d'un clan familiar amb epicentre a Maçanet de la Selva. En aquest cas es va comissar droga de vuit plantacions, armes i diners en 22 punts escorcollats a la província.

El nou operatiu hauria sorgit de la investigació d'aquest últim cop realitzat a la Selva i el Gironès.