L'Ajuntament de Ripoll preveu poder posar els 2.500 llums led que han de solucionar els problemes de l'enllumenat públic del poble dins d'un termini aproximat de tres setmanes. Podrà posar els llums després de més d'un any i mig de l'adjudicació d'un concurs públic que primer va ser recorregut i després portat als tribunals amb un recurs.

Amb la substitució, l'Ajuntament resoldrà els problemes d'il·luminació plantejats en el ple en diferents ocasions per l'oposició i acabarà amb el bloqueig iniciat el 2017 per l'empresa que va recórrer l'adjudicació del programa de renovació de la totalitat dels llums públics de Ripoll.

Segons ha explicat el regidor de Serveis Econòmics, Josep Maria Creixans (JuntsxCat), el Tribunal de Contractacions del Sector Públic ha assegurat que el mes de maig d'enguany resoldrà el veredicte del concurs per a la renovació de la totalitat de l'enllumenat públic de Ripoll sobre la base d'un programa de finançament ESE estimat en més de 2,5 milions d'euros.

El programa dura 11 anys, en els quals l'empresa adjudicatària es compromet a substituir els llums vells i mantenir els llums nous amb el rendiment generat per l'estalvi econòmic que aporten els llums led.

Creixans ha explicat que el 2017, l'Ajuntament va fer un concurs per adjudicar el contracte de substitució de l'enllumenat, en el qual es van presentar dues empreses. El jurat del concurs va atorgar el contracte a favor d'una de les empreses sobre la base de l'argumentació del fet que tenia més arguments tècnics.

Llavors, l'empresa que va perdre va presentar un recurs que l'Ajuntament va desestimar. El segon pas de l'empresa que va perdre el concurs va ser portar el veredicte al Tribunal de Contractacions del Sector Públic.