La Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal dedicat a cometre robatoris

Per robar feien butrons a les empreses i estan acusats de fer almenys nou robatoris en empreses de la província de Barcelona i Girona, sobretot.

Segons la policia, destaca la seva alta especialització i la professionalitat en el maneig de mitjans tècnics per robar vehicles d'alta gamma amb els que després cometien els robatoris amb força.

Com a resultat de l'operació, s'han detingut quatre individus, entre els quals es troben tres coneguts "butroners" establerts a Madrid, que compten amb un ampli historial de robatoris amb força en l'àmbit nacional.

Més de nou robatoris en vuit mesos

Les primeres indagacions es van iniciar amb la investigació d'un grup criminal, establert a Madrid, implicat en diversos robatoris amb força en empreses de Catalunya.

Entre els mesos d'abril i novembre de 2018 els agents van tenir coneixement de més de nou robatoris amb força ocorreguts, fonamentalment, en empreses ubicades a Barcelona i Girona.

Després d'identificar tres dels autors es va comprovar que es tractava d'un grup de "butroners" itinerants, establerts a Madrid, i que comptaven amb un ampli historial de robatoris amb força a nivell nacional. A més, els agents van destacar l'alta especialització i professionalitat dels investigats, que també coneixien les tècniques d'investigació policials, fet que va dificultar l'operatiu.

Bufadors i inhibidors de freqüència

El seu modus operandi va determinar que comptaven amb amplis coneixements i bon maneig d'eines destinades a la comissió de robatoris amb força, com ara bufadors de oxitall o inhibidors de freqüència. També tenien els mitjans tècnics necessaris per sostreure vehicles d'alta gamma amb els que després cometien els robatoris.

La investigació es va saldar amb quatre detinguts per delictes de robatori amb força, pertinença a grup criminal organitzat i falsedat documental, i amb la recuperació de dos dels vehicles sostrets, valorats en 100.000 euros.