Cop contra el tràfic i cultiu de marihuana d'abast internacional. Aquest és el resultat d'una operació antidroga que es va desplegar ahir a la Selva i l'Alt Empordà per part de la Guàrdia Civil i la Gendarmeria francesa. L'epicentre d'aquest dispositiu va ser Vidreres, en concret, la urbanització d'Aiguaviva Park, i Maçanet de la Selva. El jutjat d'instrucció de Santa Coloma de Farners, que s'encarrega del cas, ha decretat secret de sumari.

Com a resultat de l'operatiu es van fer almenys mitja dotzena d'arrestats i es van desmatellar algunes plantacions de marihuana, la majoria d'elles cultius interiors que hi havia en diverses cases de les urbanitzacions. A partir de les sis de la matinada la Guàrdia Civil, juntament amb la Gendarmeria, va desplegar un operatiu que es va centrar sobretot en Vidreres i Maçanet de la Selva. Les policies locals de Vidreres, Maçanet de la Selva i Lloret de Mar van donar suport en algunes de les actuacions.

Electricitat punxada

Els diversos cossos policials van fer entrades i escorcolls a Vidreres, Maçanet de la Selva, Massanes, Lloret de Mar i Figueres. Aquest dispositiu tenia com a objectiu posar fi a un grup dedicat al tràfic i cultiu de marihuana. A més, per abastir els cutlius es produia frau elèctric.

Molts veïns de Vidreres van poder observar des de primera hora del matí furgonetes de la Guàrdia Civil a ple centre del municipi, que havien arribat a la població ben entrada la matinada per fer els registres i les detencions. Posteriorment, la policia judicial de la Guàrdia Civil de Girona es va fer càrrec dels escorcolls a les cases i va desmantellar les plantacions. A Vidreres es van fer diverses entrades, algunes d'elles a Aiguaviva Park. Al carrer de l'Arboç s'hi van fer com a mínim tres escorcolls i altres al carrers Castanyer i del Faig. En aquest darrer s'hi va localitzar una plantació de marihuana de grans dimensoins.

Testimonis

En un xalet del carrer de l'Arboç, després de l'escorcoll, una veïna va explicar que, de matinada, la Guàrdia Civil havia entrat esbotzant la porta de la casa de la seva sogra, a qui s'havien endut detinguda. Va afegir que ells no tenien droga a casa. En una altra casa que té la família situada al mateix carrer, segons va dir la veïna, es va fer una altra detenció. La porta esbotzada per la policia ahir al matí es veia totalment desmuntada i en un costat de l'entrada i des de fora, s'hi podien veure objectes de luxe.

Gran plantació de marihuana

Al carrer del Faig la Policia hi va tenir molta feina ahir durant el matí. En aquest punt s'hi va detenir un home d'origen francès. En aquest xalet de tres plantes, a la de baix s'hi va desmantellar una gran plantació de marihuana. Des de les finestres de la casa, que estaven obertes, després de l'entrada dels agents de la Guàrdia Civil, es podia veure els tubs, ventiladors i els conductes que l'alimentaven. La Policia va extreure centenars de plantes de prop de mig metre d'altura i les va comissar.

A banda d'aquest cultiu de marihuana, els agents també van trobar més marihuana. Les bosses plenes de plantes es trobaven dins la furgoneta on van carregar la droga. Per altra banda, la brigada municipal de Vidreres i la Policia Local es van encarregar del trasllat dels aparells que abastien la plantació.

En aquesta casa, a més, la Policia va haver de serrar amb una radial la porta d'entrada al recinte del xalet per poder accedir-hi. A l'exterior es podia veure que la llum presentava signes molts clars d'estar punxada.

A part d'Aiguaviva Park, també es van fer escorcolls a la urbanització de Montbarbat, a Maçanet de la Selva. En aquest lloc es van detenir diverses persones i també s'hi va comissar droga.

A la urbanització Lloret Residencial de Lloret de Mar també s'hi va desplegar la Guàrdia Civil juntament amb la Gendarmeria, que van actuar en un domicili del carrer Alella. En aquest dispositiu també hi va participar la secció canina de la Policia Local de Lloret de Mar, que va donar suport a la resta de cossos policials, ja que els gossos són molt útils alhora de marcar i localitzar les substàncies estupefaents.

Carrer Balmes de Figueres

A la capital de l'Alt Empordà, la Policia va anar a escorcollar un domicili del carrer Balmes pels volts de les set del matí. De moment, no ha trascendit més informació de l'abast d'aquest operatiu transfronterer contra el tràfic de drogues, però s'apunta que s'hauria iniciat després d'estirar el fil de l'operació del mes de novembre que va acabar amb un clan de la Selva i el Gironès.