L'aeroport de Girona ha rebut un 13,9% menys de passatgers en els quatre primers mesos de l'any respecte el mateix període de l'any passat. Segons recullen les estadístiques d'Aena, entre els mesos de gener i abril, 287.150 viatgers han fet servir les instal·lacions de la terminal gironina, el que representa un 13,9% menys que fa un any.

Durant el mes passat, l'aeroport de Vilobí d'Onyar va perdre un 1,5% de passatgers respecte l'abril passat. Segons recull l'estadística d'Aena, al llarg del mes passat 175.375 persones van passar per la terminal gironina per enlairar-se o aterrar amb alguna de les companyies aèries que hi operen.

Durant l'abril, el nombre d'operacions d'enlairament i aterratges també ha baixat un 4,5% en comparació al mateix mes de l'any passat. En total, n'hi ha hagut 1.443.

Si ho comparem amb l'acumulat de l'any respecte del 2018, però, el descens del nombre d'operacions s'enfila fins al 13,4%, amb un total de 3.249, segons les dades del gestor aeroportuari.

Com ja és habitual, la majoria dels passatgers que aquest abril han passat per la terminal de Vilobí d'Onyar, han volat amb avions de Ryanair.

Els destins més demandats

Pel què fa als destins, aquest abril els més sol·licitats des de l'aeròdrom de Vilobí ha estat la ruta que enllaça Girona i Brussel·les amb 10.935 passatgers, sseguida d'Eindhoven, amb 10.183.

En la llista de destins més demandats des de Girona, a continuació hi hauria Pisa, que ha comptabilitzat uns 8.960 passatgers i París, que n'ha registrat 7.169.

Per últim, l'estadística d'Aena també permet veure quin volum de mercaderies s'ha mogut des de l'aeroport de Girona. En concret, aquest abril se n'han transportat 1,3 tones des de l'aeròdrom, el que suposa un descens del 87% respecte fa un any.

En relació al primer quadrimestre de l'any, s'han transportat 31.769 quilos, el que representa un descens del 0,2% respecte l'acumulat de l'any anterior en el mateix període, segons les dades publicades ahir per Aena.