Deu restaurants de l'associació Cuina Pirinenca de Cerdanya han convocat una nova edició de la proposta gastronòmica per atraure visitants a la vall. Es tracta de les Jornades gastronòmiques de la xicoia i els bolets de primavera, que fins al 23 de juny presenten plats especials elaborats amb algun d'aquests productes.

La xicoia és una planta poc coneguda pel gran públic que creix a l'alta muntanya i que gaudeix d'una gran acceptació històrica a les cases del Pirineu. La seva popularitat fa que tingui diverses denominacions, com ara dent de lleó, carajora, lletsó d'ase, llumeneta o pixallits. El seu consum és habitual en molts països d'Europa. A la Cerdanya la recerca de xicoies és una de les activitats a l'aire lliure més tradicionals en moltes poblacions i cadascú coneix, com en el món dels bolets, els prats on collir-ne.

Els establiments que participen en les jornades són la Fonda de Cal Fuxet d'Arànser, Ca la Núriad e Bellver de Cerdanya, El Tiró d'Alp, Cal Torru de Bolvir, El Rebost de Ger, l'Hotel Park de Puigcerdà, l'Hotel del Prado de Puigcerdà, Cal Jet Bistrot de Muntanya de Ger, Cerdanya Ecoresort Hotel Muntanya & Spa de Prullans i La Chaumière de Font-Romeu.