17 de maig de 2019
17.05.2019
Diari de Girona

La prova pilot de reciclatge d'envasos Reciclos s'estén a tot el Pla de l'Estany

El projecte, que ofereix una moneda virtual com a recompensa, va començar a Fontcoberta i a Banyoles

17.05.2019 | 01:08
La prova pilot de reciclatge d'envasos Reciclos s'estén a tot el Pla de l'Estany

La prova pilot Reciclos, que l'any passat es va posar en marxa a Fontcoberta i a Banyoles per augmentar el reciclatge d'envasos, inicia una segona fase més ambiciosa. Dissenyada per Blue Room i amb el suport d'Ecoembes, el Consell Comarcal del Pla de l'Estany i la Generalitat, la prova s'estendrà a tot el Pla de l'Estany fins a finals d'any.

Una de les novetats és que es potenciaran les recompenses col·lectives, de manera que els participants que ho facin bé, podran bescanviar la moneda virtual («reciclos») fent aportacions a projectes locals. També es mantindran les recompenses individuals, com ara rifes.

Una altra novetat és que altres municipis catalans provaran el model aquest estiu. Es tracta de Granollers (Vallès Oriental), Igualada (Anoia) i Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat).

El projecte Reciclos inicia una segona fase més ambiciosa amb un model de reciclatge 5.0, en què el principal objectiu és seguir indagant sobre les motivacions que fan que un ciutadà s'animi a reciclar més i millor els envasos. L'empresa Blue Room Innovation continuarà liderant-lo amb el suport del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, Ecoembes i la Generalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook