Argelaguer, Sales de Llierca, la Vall d'en Bas i Riudaura han aconseguit abonaments per valor de 60.000 euros (15.000 euros cadascun) del programa WiFi4EU. Els ajuntaments hauran de destinar els diners a la instal·lació d'equips de wifi als espais públics que encara no estiguin equipats amb un lloc d'accés wifi. Els equips serviran perquè la gent tingui accés lliure i gratuït de wifi en aquestes localitats.

Tres mil quatre-cents van ser els municipis participants en la convocatòria, en la qual els quatre municipis garrotxins van ser premiats.

Abans, a finals del 2018, Les Preses també va obtenir els 15.000 euros del programa WiFI4EU. Aixi doncs, són cinc els pobles de la comarca que disposen de wifi gratuït.

Poder oferir connexió gratuïta a la xarxa és un dels objectius de moltes localitats. Els avantatges són que les localitats equipades amb wifi faciliten l'accés a internet als veïns, amb tots els avantatges que suposa per a l'administració electrònica.

A més, es posicionen per davant de les altres en temes de turisme, es converteixen en un lloc de referència per als veïns que tenen internet.

Els municipis amb capacitat per facilitar accesos wifi gratuït es converteixen en localitats intel·ligents ( smart cities). Aquesta definició es deu a què l'aposta tecnològica facilita l'estalvi del consum d'energia perquè es pot combinar, per exemple, amb funcions de temporalitat amb els serveis d'aigua o de llum.