20 de maig de 2019
20.05.2019
Diari de Girona

Denuncien l'augment de les colònies de gats a la Bisbal

L'associació Bisbalgats assenyala l'Ajuntament com a culpable, per no complir la normativa

19.05.2019 | 23:12
Dos gats ens una colònia de carrer a la Bisbal d'Empordà.

L'associació Bisbalgats denuncia que l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà incompleix la normativa que fixa les captures de gats. Asseguren que això ha fet que l'últim any s'hagin «disparat» les colònies d'aquests animals al poble. Ara mateix, l'entitat en té 35 de comptabilitzades, cosa que suposa uns 400 gats. Per això reclamen que el consistori deixi de «mirar cap a una altra banda» i s'impliqui per evitar que continuï creixent el nombre de gats que estan al carrer. «El que s'ha de fer és capturar, esterilitzar i retornar a la colònia en cas que no es trobi algú per adoptar», assenyala la presidenta de Bisbalgats, Marta López. Des de l'entitat alerten que si no s'hi posa remei les colònies seguiran creixent i al final s'haurà d'aplicar la «mala solució» de sacrificar els animals.

Des de fa més d'un any l'Ajuntament no fa captures –tal com marca la normativa–, un fet que ha comportat un augment «preocupant i desmesurat» del nombre d'animals que corren pel poble. «Ara mateix hi ha unes 35 colònies, cosa que suposa prop de 400 gats, això no pot ser», denuncia la presidenta de Bisbalgats, Marta López. I és que si el consistori no hi fa res, López tem que el nombre de gats continuï creixent «sense control». «El que cal fer és controlar la població, capturar-los i esterilitzar-los. Si després no es deixen tocar i no es poden adoptar, es retornen a la colònia», assenyala López.

Crítica als partits polítics

Ara per ara, l'entitat animalista reconeix que «no dona l'abast» per assistir els gats que hi ha a la capital del Baix Empordà i el cost d'haver-se'n de fer càrrec. «Som una entitat sense ànim de lucre, nosaltres no podem abarcar una feina que pertoca fer a l'Ajuntament», critica la presidenta de Bisbalgats. López també lamenta que els partits polítics no li hagin passat els protocols d'actuació i les mesures que tenen previstes en aquest aspecte. «Ja fa temps que els ho vaig demanar, i encara estic esperant que em diguin res», assenyala. López també ha criticat la solució que en ocasions proposen els Agents Rurals de sacrificar aquells gats que tenen problemes. «A trets no s'arreglen les coses. No pot ser que l'única solució passi per matar els animals», assenyala.

Els gats que viuen als horts

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook