Els Bombers van reprendre ahir al matí la recerca del pescador desaparegut des de dimecres a Tossa de Mar, segons va informar el cos d'emergències. El dispositiu de recerca que es va desplegar ahir comptava amb dos helicòpters i cinc embarcacions. El cos d'emergències té previst resseguir la línia de la costa i, si es troba qualsevol indici, fer immersió.

El desaparegut, José Matías Agudo, és un pescador veí de la localitat de 49 anys que va sortir a pescar el passat dimecres a les roques de sota el Far, a la zona de la Vila Vella, i no va tornar. Es tracta d'una persona que anava a pescar molt sovint i, per tant, coneixedor de la zona. Els familiars van donar la veu d'alarma dimecres a la nit, en comprovar que l'home no havia tornat a casa, i els serveis d'emergència ja van començar a buscar-lo pels volts d'un quart de dotze. Durant les primeres hores de recerca, a la zona on se l'havia vist per última vegada, a prop de la Torre del Castell i del Far, van trobar la seva bossa sense documentació, alguns estris del pescador i altres objectes personals. Els efectius d'emergències sospiten d'una caiguda accidental a dins de l'aigua a causa de la mala mar.

En el dispositiu també hi treballen Salvament Marítim, la Guàrdia Civil, la Policia Local del municipi i els Mossos d'Esquadra. S'han utilitzat unitats subaquàtiques, terrestres, canines i també aèries. Segons va explicar el sotscap territorial de guàrdia dels Bombers, Luís Alfonsín, «els corrents marins se'l podrien haver emportat mar endins».

Per això, durant tots aquests dies també l'han estat buscant per la zona de Lloret de Mar i s'ha pentinat la zona de Sant Feliu de Guíxols fins a Tamariu. Dijous passat al matí es va fer una immersió submarina en el punt on hauria anat a pescar. També s'han inspeccionat alguns camins de ronda, però Alfonsín va indicar que «és una zona conflictiva perquè hi ha molts penya-segats» i això dificulta la recerca terrestre.