Els Mossos d'Esquadra han detingut un home per robar més de 2.500 litres de gasoil de camions en una àrea de servei d'Aiguaviva.

La policia deté el lladre que va intentar despistar els agents anant amb les llums apagades per l'autopista fins a Salt.

L'arrestat és un veí de Roses, de 44 anys i nacionalitat romanesa. Els agents l'acusen de ser el presumpte autor dels delictes de resistència i desobediència als agents de l'autoritat, conducció temerària i robatori

Els fets van succeir al voltant de les 4 de la matinada del dimarts 21 de maig. Una patrulla de paisà, que feia tasques de prevenció de robatoris, va observar un home a l'àrea de descans de l'AP-7 d'Aiguaviva, que treia una mànega de l'interior d'un dipòsit d'un camió, la carregava dins una furgoneta i marxava del lloc.

Els Mossos van iniciar un seguiment de la furgoneta. El conductor en veure que el seguien va apagar els llums del vehicle i va circular més de 3 quilòmetres per l'autopista a les fosques. Quan va arribar a la sortida de Girona sud de l'AP-7 va activar les llums de nou i va sortir de l'autopista.

Els policies havien establert un control al giratori de la mateixa sortida sud de l'AP-7 i en veure el vehicle escàpol, li van donar les indicacions pertinents perquè s'aturés. El conductor va fer un gir brusc, va passar enmig de la tanca protectora i el vehicle dels policies per intentar fugir, però pocs metres més enllà es va quedar encallat en un camí de terra. Tot seguit, va intentar fugir corrents, sense aconseguir-ho.

Quan els agents van examinar l'interior del vehicle van trobar-hi tres bidons de 1000 litres de gasoil, dos d'ells plens i l'altre mig ple. També van localitzar una bomba amb la qual presumiblement sostreia el gasoil dels dipòsits dels camions.

Els Mossos també van comprovar que del camió que havia manipulat a l'àrea de descans havia sostret uns 700 litres de gasoil.

La investigació continua oberta per determinar la procedència de la resta de litres de combustible que portava al vehicle.

El detingut, amb antecedents, va passar el dia 22 de maig a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.