L'Ajuntament d'Olot ha signat el conveni de donació del fons Jordi Pujiula Ribera. El fons consta de 4.299 fotografies i postals situades entre el 1860 i el 1910. Són destacables les fotografies vinculades amb la Guerra Civil. Hi ha la fotografia de l'enterrament d'un milicià, les de personatges relacionats amb el Centre Obrer i fotografies de la presó de Girona.

Hi ha 29 capses de col·leccions documentals situades entre el 1811 i el 2011,139 llibres i opuscles de temàtica o autors locals (1812-2009), 11 llibres i opuscles de temàtica o autors forans (1919-1944) i 98 exemplars de publicacions periòdiques d'àmbit garrotxí (1912-2010).

L'acte va tenir lloc el dilluns, dia 27 de maig, a la sala Gussinyé de l'Ajuntament. A l'escenificació de l'acord van assistir Maria Assumpció Illas i Elisabet Pujiula, vídua i filla, respectivament.

Jordi Pujiula Ribera (Olot, 1947-2011), metge-psiquiatre de professió, va participar activament en la vida col·lectiva de la ciutat, sobretot a través de la premsa local, on va publicar centenars d'articles. Com a investigador, va introduir temes com l'obrerisme, la Segona República, la Guerra Civil i el franquisme, fins aleshores pràcticament inèdits en la historiografia local. En aquest camp, és autor dels llibres La Guerra Civil a Olot, Els morts per la Guerra Civil a Olot i Dictadura, República i Guerra Civil, vuitè volum dels Quaderns d'Història d'Olot. També va practicar altres gèneres, com les guies i la poesia. Va ser president del Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca.

Al llarg de la seva vida, Jordi Pujiula, que va heretar l'afició al col·leccionisme del seu pare, Gabriel Pujiula -de qui va escriure una biografia publicada pòstumament l'any 2015- va aplegar una gran quantitat de documents, llibres, revistes i imatges relacionats amb Olot. És aquest material el que ara la família cedeix a l'Arxiu Comarcal.