La Fira Sotaigua ha arribat enguany a la seva cinquena edició amb l'objectiu de conscienciar la societat sobre els perills dels plàstics als oceans. Dimecres, Begur va donar el tret de sortida a una mostra que està dedicada a l'organització d'activitats, xerrades i actes culturals, en tots els casos relacionades amb el mar. D'entre els actes que s'han realitzat destaca el projecte lúdico-ambiental Plàstic 0 , que han realitzat els escolars del municipi a la platja de sa Riera, l'actuació de clown amb Pescaplàstik i una xerrada sobre els microplàstics.

També s'ha homenatjat les famílies pesqueres a través d'una exposició, i s'han celebrat batejos de submarinisme en una piscina de 17.000 litres al centre de Begur.

Begur, municipi «plàstics zero»

La Fira es va inaugurar oficialment divendres al vespre al cinema del Casino amb la presència de les entitats organitzadores així com de Joan Loureiro, alcalde del municipi. El batlle va recordar que durant aquest mandat s'ha donat «valor» a la reserva marina de Ses Negres i que el consistori «ha apostat» per la recollida porta a porta. El nou pas, segons Loureiro, serà declarar Begur municipi «plàstics zero».

La mostra continuarà avui amb més activitats i es clourà dilluns amb una immersió tècnica a la reserva de Ses Negres.