L'Audiència de Girona ha condemnat a 19 anys i 3 mesos de presó l'acusat de violar i maltractar la parella a Cassà de la Selva en dos episodis que van tenir lloc el maig del 2016 i el juliol del 2017. La sentència conclou que la prova contra l'acusat és «contundent» per la «declaració ferma» de la víctima, però, també, per la declaració dels testimonis i per fotografies de les lesions.

La sentència recull que l'agressor i la víctima tenien una relació sentimental i que convivien des de l'agost del 2015 fins al primer atac, el maig del 2016. A partir d'aquí, van deixar de viure junts però van continuar veient-se fins al juliol del 2017, quan va tenir lloc el segon episodi.

El tribunal conclou que el 14 de maig del 2016 l'acusat va arribar ebri al domicili que compartia amb la víctima a Cassà i van discutir. «Amb la finalitat de menystenir la seva integritat física, la va agafar amb força pels braços, la va llançar contra el sofà, li va agafar el cap amb les dues mans i el va prémer, donant-li tot seguit un cop al cap», exposa la sentència, que assenyala que hores més tard l'acusat va tornar a agredir-la.

«Amb la intenció d'atemptar contra la llibertat sexual de la víctima, la va immobilitzar, li va trencar les calcetes i li va introduir dos dits», declara provat el tribunal que, als fonaments de la sentència, exposa que l'agressor li va dir a la dona que ho feia per «comprovar si havia estat amb algun altre home la nit passada».

Segons la sentència, la mateixa tarda, l'acusat es va col·locar damunt la víctima, que era al sofà, per mantenir relacions sexuals. «Malgrat la negativa de la víctima, la va agafar per les espatlles i pel coll i la va penetrar», exposa.

Les agressions del maig van posar punt final a la convivència de la parella però no a la relació, que va continuar fins al juliol. La nit del 10, havien quedat «per parlar». Ell va pujar al cotxe de la víctima, la va colpejar a les cuixes amb una ampolla i, en baixar del vehicle, va agafar-la pels cabells, va estirar cap enrere i li va mossegar la mandíbula.

Així, l'Audiència resol que l'acusat és autor «sense gènere de dubte» de dues agressions sexuals amb agreujant de parentiu, dos delictes de maltractament en l'àmbit de la violència domèstica i un delicte lleu d'injúries i vexacions injustes. La fiscalia i l'acusació particular demanaven inicialment una condemna de 33 anys de presó perquè també l'acusaven de dos delictes de detenció il·legal per, suposadament, retenir la víctima al pis al maig del 2016 i al cotxe al juliol. El tribunal l'absol i sosté que no ha quedat acreditat.

La víctima va interposar denúncia el 25 de juliol del 2017. Segons el tribunal, la demora es «justifica» perquè tenia «molta por»de l'acusat i primer volia «deslliurar-se de tots els vincles que encara la lligaven amb el seu agressor». També afegeix la sentència que ho va fer seguint «les recomanacions dels seus assessors legals» i descarta que hi hagués cap «ànim de venjança».

Per això, el tribunal condemna l'acusat a 19 anys i 3 mesos de presó. També prohibeix al processat apropar-se i comunicar-se amb la víctima i li imposa 9 anys de llibertat vigilada. Pel delicte lleu d'injúries i vexacions injustes li imposa 5 dies de localització permanent. La sentència condemna l'acusat a indemnitzar la víctima amb 10.245 euros per les lesions i el dany moral i subratlla que la va sotmetre a un «clima de violència i de por».