L'edició d'enguany de Benvinguts a Pagès ha tancat amb més de 1.100 visitants a la comarca del Pla de l'Estany. El fet d'haver coincidit amb d'altres esdeveniments com Garstròmia i l'Exposició de Flors de Banyoles ha fet augmentar els participants i les pernoctacions a la comarca, segons el Consell Comarcal del Pla de l'Estany.

Elisabet Sànchez, directora territorial de Girona del Departament d'Agricultura, va visitar l'explotació ramadera Can Masó Petit de Camós, que era la primera vegada que participava a la jornada de portes obertes. Aquesta va rebre unes 300 persones.

Tot i així, l'explotació que va rebre més visitants van ser els apicultors de la Dolça Abella de Crespià, amb més de 350 assistents. L'establiment ofereix una visita guiada per les seves instal·lacions i explica com es fa la mel.

D'altres explotacions participants van ser Mas Auró d'Esponellà (110 persones), Nous de Can Llavanera de Crespià (50 persones), El Celler Baronia de Vilademuls (42 persones), i Biòrica, de Sant Miquel de Campmajor (23 visitants).

Tots els participants tenen previst tornar a participar en la propera edició.