06 de juny de 2019
06.06.2019
Diari de Girona

Formen 50 policies locals per reforçar la seguretat a la Costa Brava a l'estiu

05.06.2019 | 23:51
Formen 50 policies locals per reforçar la seguretat a la Costa Brava a l'estiu

L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya forma 50 policies locals interins a les comarques gironines per reforçar la seguretat als municipis costaners durant l'estiu. Ahir va començar la tercera edició a Castelló d'Empúries, on 25 agents seguiran aquest programa formatiu fins al 21 de juny.

En aquest municipi per exemple, s'estan formant policies de Palafrugell, Roses, l'Escala i Castelló d'Empúries. A Roses aquests policies interins participaran en el control del top manta a la zona del passeig Marítim.

El curs que es va iniciar ahir es va realitzar a la comissaria de la Policia Local de Castelló d'Empúries i té una durada de 120 hores i s'hi tracten drets i llibertats, el servei públic de policia, normativa penal, així com procediments bàsics de seguretat ciutadana.

A més, el programa també inclou l'aplicació de la normativa viària i de regulació del trànsit, policia administrativa, primeres intervencions sanitàries, comunicació assistencial i mediació i actuacions amb col·lectius especialment vulnerables.

La primera edició del curs es va celebrar del 26 d'abril al 21 de maig a Salou, on es van formar 25 agents. La segona edició va començar el 17 de maig a Lloret de Mar i finalitzarà el pròxim 18 de juny. En conjunt, l'hauran dut a terme un total de 75 agents que reforçaran durant aquest estiu la seguretat als municpis costaners de tot Catalunya. Una mà d'obra molt important per a aquests pobles que multipliquen la població durant els períodes estivals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook