Bombers amb Causa han lliurat a l'Obra Social de l'hospital Sant Joan de Déu els fons recaptats principalment amb el calendari solidari d'aquest any 2019. Enguany s'han recaptat 81.494 euros, la xifra més alta en tots els anys del projecte. Els fons es destinaran a finançar programes de recerca en malalties infantils i d'atenció a la infància en risc. L'acte es va fer dijous a la seu de la Generalitat a Girona.

Aquesta recaptació és fruit de les aportacions de la venda del calendari solidari (74.012,68 euros), de la Vertical de Montserrat (1.347,71 euros) i de la Cursa de Cercs (5.484 euros). Entre el donatiu també hi ha l'aportació de 420 euros dels treballadors i treballadores de la Direcció General, provinents d'un premi en el passat sorteig de la Grossa de Nadal.

A l'acte hi van participar representants d'Interior, dels Bombers, de l'Ajuntament de Girona així com de l'hospital Joan de Déu de Bareclona. I també va comptar amb la presència de Rosanna Vidal i Eddy Kelele, dos dels fotògrafs que han participat en el calendari solidari d'enguany.

El director de l'Obra Social de Sant Joan de Déu, Oriol Bota, va destacar la importància d'aquest projecte, que ja porta vuit edicions. Per part de Bombers amb Causa, Tània Penas, cap de parc de Camprodon, va destacar que «des dels més petits als més grans, tots hem aportat el nostre gra de sorra per ajudar la canalla», que són els autèntics protagonistes d'aquest projecte.

En total es van lliurar cinc xecs: el primer de 48.000 euros a la beca de recerca de l'hospital Sant Joan de Déu de l'investigador Dr. Ángel Montero Carcaboso. L'objectiu del projecte és el desenvolupament d'estratègies innovadores i translacionals que contribueixin a millorar les teràpies dels tumors sòlids pediàtrics de mal pronòstic.

Risc d'exclusió

També, el calendari Bombers amb Causa 2019 incorpora a la infància en risc d'exclusió social finançant quatre projectes amb els 33.494 euros restants. Entre els projectes finançats, es van lliurar 11.715 euros al projecte Respir CSMIJ de l'hospital de dia de Sant Joan de Déu Terres de Lleida. El projecte dona suport als infants i joves amb trastorns mentals greus i amb situació de vulnerabilitat, atesos a l'àrea de Salut Mental Infantil i Juvenil, i a les seves famílies. També es va lliurar un altre xec de 6.480 euros al projecte «Somriu, soc el teu amic», de teràpia assistida amb animals.

Aquesta ha estat la vuitena edició del calendari solidari i entre totes les edicions s'han recaptat ja 434.691 euros.