08 de juny de 2019
08.06.2019
Diari de Girona

Suspenen la declaració dels policies investigats per l'1-O a petició de l'Advocacia de l'Estat

Els lletrats voluntaris que representen els ferits per les càrregues consideren la decisió «inaudita» i un «allargament injustificable» de la instrucció

08.06.2019 | 00:17
Suspenen la declaració dels policies investigats per l'1-O a petició de l'Advocacia de l'Estat

El jutjat que instrueix la causa contra els policies espanyols per les càrregues de l'1-O a Girona ha suspès les declaracions dels agents que estaven previstes per a dilluns. Els advocats voluntaris que representen els ferits no han rebut encara la confirmació oficial, però el motiu és que l'Advocacia de l'Estat s'ha personat a la causa i ha demanat més temps a la magistrada per poder-se-la estudiar amb deteniment. Una petició a la qual la instructora ha accedit, per això ara haurà de fixar un nou dia per a les declaracions dels policies.

Els lletrats que representen els ferits de l'1-O per les càrregues de la policia consideren que es tracta d'una decisió «inaudita» i que suposa una «falta de respecte» a totes les «víctimes», a més d'un «allargament injustificable» de la instrucció.

Per a aquest dilluns al matí estava previst que els membres de la policia espanyola identificats i que van protagonitzar les càrregues durant l'1-O al col·legi Verd de Girona comencessin a declarar davant del jutge. Però un requeriment de l'Advocacia de l'Estat, que s'ha personat fa pocs dies a la causa, ha fet que la magistrada optés per donar-los més temps per poder-se estudiar bé els fets, i per tant, ha suspès la compareixença dels agents.

Tot plegat ha sorprès els advocats voluntaris que representen els ferits per les càrregues policials. De fet, un dels lletrats que es fan càrrec del cas, Albert Carreras, va considerar que «quan es tracta de defensar assumptes ordinaris no es donen aquests ajornaments, però suposem que com que es tracta de l'Advocat de l'Estat sí que s'ha donat».

El lletrat va explicar que «encara no saben oficialment» les causes i que un cop se'ls notifiqui el motiu prendran les mesures necessàries i faran arribar les «protestes» que siguin pertinents. «Es tracta d'una irregularitat més que estem patint en aquest procediment», va reblar.

Carreras va reconèixer que la decisió de la magistrada «no suposa res irreparable» però sí que allarga «de manera injustificada» la instrucció d'una causa, «que ja és molt densa» per la quantitat de material i documentació que hi ha.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook